ANWB
Home » Vechtdalparels » Zwiers Meubelmakerij Museum

Zwiers Meubelmakerij Museum

Zwiers Meubelmakerij Museum

Soort: Museum


Adres: Bossinkkamp 2a

Postcode: 7683 SL Den Ham

Telefoonnummer: 0546-671601

E-mailadres: info@zwiersmeubelmakerij.nl

Website: zwiersmeubelmakerij.nl

Nabij de plek waar Zwiers nu zijn meubelen maakt, bevond zich rond 1900 reeds een boeren-timmerkamer. Deze werkplaats is nagenoeg geheel in ere hersteld, zodat u bij binnenkomst het oude handwerk nog bijna letterlijk kunt ruiken en ervaren. Zwiers werkt nu met moderne gereedschappen, maar de essentie van het vakmanschap staat nog altijd recht overeind.
 
In onze oude ambachtelijke timmerkamer krijgt ueen goede indruk hoe meuebels en keukens vroeger werden gemaakt. Ons museum is ingericht met een compleet interieur van een timmerwerkplaats van rond 1900, welke zo’n 10 jaar geleden nog volledig in werking was. Hierbij is een complete map met tekeningen van de architect Willem Noorlander gevonden waaruit blijkt dat hier niet zomaar een aannemer aan het werk was. Deze tekeningen zijn in de showroom te bewonderen. Onze werkplaats ademt dezelfde sfeer uit zoals ruim 100 jaar geleden, toen de werkplaats op bijna dezelfde plek stond. Ook geven de gereedschappen een idee hoe arbeidsintensief het proces was en het benodigde talent om meubels en keukens op maat te kunnen maken. Tegenwoordig wordt met weliswaar moderne gereedschappen, maar met dezelfde passie en ervaring meubilair en keukens gemaakt, waarbij het nog steeds draait om de kwaliteit en vakmanschap.

 
Openingstijden:
 
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 09.30-12.00 uur en 13.30-16.30 uur
Zondag: gesloten

 

Uw browser is sterk verouderd

Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Wij adviseren om deze te updaten. Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×