ANWB
Home » Vechtdalparels » Wijngaard de Varsenerhof

Wijngaard de Varsenerhof

Wijngaard de Varsenerhof

Soort: Horeca, Natuur


Adres: Emslandweg 6

Postcode: 7731 RP Ommen

Telefoonnummer: 0529-451558

E-mailadres: info@devarsenerhof.nl

Website: devarsenerhof.nl

Op een prachtig plekje, tussen de uitgestrekte bossen in Ommen, ligt Wijngaard ‘De Varsenerhof’. De wijngaard heeft een grootte van 1 hectare. De wijngaard is aangeplant in 2000. Boer Johan vindt het belangrijk om te blijven experimenteren met verschillende druivenrassen. Zo zijn er twee rijen in de wijngaard waar verschillende rassen zijn te vinden. Johan houdt de druiven nauwlettend in de gaten op temperatuur, grondtype en groeiwijze. Naast het maken van heerlijke wijn, heeft boerin Geertruida zich verder ontwikkeld in het maken van ambachtelijke jams. Deze jams worden, naast de wijnen, verkocht op verschillende verkooppunten in Ommen en omstreken.
Meer bedrijven hebben de kwaliteit ontdekt die Johan en Geertruida leveren. Zo worden de jams geleverd aan hotel ‘Wildhout’ en congrescentrum ‘Mooirivier’.

Boer en Boerin Grootens hebben bewust gekozen voor andere druivenrassen dan de bekende Franse druivenrassen. In het vochtige, natte klimaat van Nederland is hiervoor te weinig zon, waardoor het bespuiten met chemicaliën nodig is om schimmel te voorkomen. Boer en boerin Grootens wilden druiven die op een milieuvriendelijke manier gekweekt kunnen worden en zij hebben daarom gekozen voor Duitse druivenrassen die het Nederlandse klimaat prima aankunnen.

In de zomer ligt het werk in de wijngaard stil. De druiven pakken elk zonnestraaltje op en groeien. Om iedereen mee te laten genieten van dit proces, organiseren Johan en Geertruida rondleidingen door de wijngaard. In de zomermaanden juli en augustus kunt u hiervoor elke donderdagmiddag terecht. Het zomerseizoen wordt afgesloten met een open dag.

 

Uw browser is sterk verouderd

Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Wij adviseren om deze te updaten. Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×