ANWB
Home » Vechtdalparels » Tuinwandeling Iron Art

Tuinwandeling Iron Art

Tuinwandeling Iron Art

Soort: Museum, Natuur


Adres: Balkerweg 22e

Postcode: 7731 RZ Ommen

Telefoonnummer: 0529-455525

E-mailadres: info@ironart.nl

Website: ironart.nl

Aan de Balkerweg wordt u verwelkomd door een uilenpaar die u de weg wijst naar onze kijktuin. Bij het betreden van onze tuin vallen gelijk de kleine uiltjes op, die de weg wijzen. De vijver met de eenzame visser en de rustige reiger is pas aangelegd. Langs een kronkelig pad komt u daarna bij ‘De Dobbe’, onze tweede vijver, die omheind is door leistenen. De grijze kleur geeft rust in de tuin. Bij de vijver wordt u ’s zomers een gratis concert aangeboden door de kikkers. Daarna loopt u onder de Romeinse zuilengalerij door. De zuilen zijn vervaardigd in eigen beeldengieterij.
 
In het oog springen daarna de vele vlinderstruiken. Zacht wiegen de libellen boven de struiken in de wind. Via een trap kunt u omhoog. Er loopt een spannend paadje over de wal, die de tuin scheidt van de smederij. Overal in de tuin vindt u ornamenten die in deze smederij op ambachtelijke wijze vervaardigd worden. Als u weer beneden bent, kunt u een kijkje gaan nemen in het atelier van Hetty Overwijk. Er is hier een expositie van beelden en schilderijen. Weer buiten gekomen loopt u naar de ruïnemuur. Opent u de deur in de muur, dan kunt u genieten van het weidse uitzicht. Als u een stukje rechtsaf loopt, ontdekt u een grote ijzeren wereldbos en daarnaast een bewoond ooievaarsnest. Weer terug in de tuin, loopt u het spiegelpad in. Onder de wandeling zult u af en toe kunstbeelden ontdekken die gemaakt zijn door Hetty Overwijk. Deze tuinbeelden ‘verbeelden’ gevoelens. De gebruikte materialen zijn mergel, tufsteen en gasbeton. Van veel beelden is een mal gemaakt en worden in serie gegoten. Ze zijn net als de ijzeren ornamenten, te koop in de winkel.
 
Daarnaast is het mogelijk om een ochtend, middag of avond te boetseren of te aquarelleren. In 2 uur kan uw ‘kunstwerk’ klaar zijn. Maak hiervoor een afspraak.
 
Openingstijden:
 
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten

Uw browser is sterk verouderd

Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Wij adviseren om deze te updaten. Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×