ANWB
Home » Vechtdalparels » Tuinen van Mien Ruys

Tuinen van Mien Ruys

Tuinen van Mien Ruys

Soort: Kunst, Natuur


Adres: Moerheimstraat 84

Postcode: 7701 CG Dedemsvaart

Telefoonnummer: 0523-614774

E-mailadres: tuinen@mienruys.nl

Website: tuinenmienruys.nl

Van het levenswerk van Mien Ruys, de vrouw die een stempel gedrukt heeft op de Nederlandse tuinarchitectuur, zijn dit gehele jaar drie bijzondere exposities te zien, die een tijdsbeeld geven van de afgelopen 90 jaar.

30 stijltuinen geven een overzicht van tuinontwerpen van 1924 tot heden. Daaraast is er een Kennishuis, waar u zich op verschillende manieren kunt laten inspireren en informeren. Ook is er een theehuis en een terras waar u wat kunt drinken of kunt lunchen. Voor de kinderen is er een uitdagende ontdekkingstocht door de Tuinen en u treft in de Tuinen ook beelden aan van verschillende kunstenaars.

Takkenbosoven
Een nieuw experiment vormt de traditionele takkenbosoven in de Boerenschuur die met hout uit de Tuinen gestookt gaat worden. Kruiden, bloemen en zaden geven het versgebakken brood een unieke smaak.

Planten
In 2014 wordt ook extra aandacht besteed aan beplanting. Het hele seizoen zijn planten te koop uit het assortiment dat ook in de Tuinen is toegepast.

Arrangementen
Iets leuks doen met familie, vrienden, relaties of collega’s? Wij hebben verschillende arragementen.

Openingstijden:
1 april – 31 oktober: di t/m za 10.00-17.00 uur, zo 12.00-17.00 uur, ma gesloten m.u.v. feestdagen.
Informatie en een uitgebreid programma vindt u op onze website: www.tuinenmienruys.nl.

Uw browser is sterk verouderd

Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Wij adviseren om deze te updaten. Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×