ANWB
Home » Vechtdalparels » Streekmuseum Ommen

Streekmuseum Ommen

Streekmuseum Ommen

Soort: Kunst, Museum


Adres: Den Oordt 7

Postcode: 7731 CM Ommen

Telefoonnummer: 0529-453487

E-mailadres: info@museum-ommen.nl

Website: museum-ommen.nl

Het streekmuseum Ommen is in 1952 ontstaan, onder de naam Oudheidkamer Ommen. Zoals zoveel musea is ook dit museum ontstaan uit een particulier initiatief. Belangrijkste doelstelling was het verzamelen, bewaren en exposeren van het cultuurbezit van Ommen. In 1964 kwam de expositieruimte. De houtzaagmolen (daterend uit 1824) werd beschikbaar gesteld aan het museum. In 1969 werd het Tolhuis, dat in de vorige eeuw dienst deed aan de weg tussen Ommen en Den Ham, afgebroken en in originele staat weer opgebouwd naast de molen.

In principe wordt alleen goed gedocumenteerd, uit Ommen en omstreken afkomstig materiaal aan de collectie toegevoegd. Het streekmuseum Ommen verzamelt vooral passief via (deel)verzamelingen en voorwerpen die worden aangeboden. De collectie van het museum bestaat uit verschillende materialen van o.a. Krishnamurti, Kamp Erika, oude interieurs, oude klederdrachten en landbouw en veeteelt.

Tijdens de openingstijden bestaat in de maanden april t/m september ook de mogelijkheid om onder deskundige leiding de molen te bezichtigen.

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur.
Zaterdag: 13.00-16.30 uur
7 juli t/m 18 augustus ook op maandag: 17.00-21.00 uur (tijdens de Sallandse markten, met een 25-tal verschillende demonstraties)

Voor groepen bestaat er het gehele jaar de mogelijkheid om na afspraak ook buiten de openingstijden het museum te bezoeken.

 

Uw browser is sterk verouderd

Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Wij adviseren om deze te updaten. Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×