ANWB
Home » Vechtdalparels » Bostheater Ommen

Bostheater Ommen

Bostheater Ommen

Soort: Natuur


Adres: Besthemerberg 1

Postcode: 7731 PB Ommen

Telefoonnummer: (0529) 45 13 62

E-mailadres:

Website: bostheaterommen.nl/programma

Aan de voet van de Besthemerberg werd begin jaren vijftig een groot openluchttheater gebouwd. De stichting Bostheater Ommen werd in het voorjaar 2007 opgericht en heeft als doel; de instandhouding van het grote Openluchttheater op de Besthemerberg in Ommen als bijzonder cultureel erfgoed. Zij wil dit doel bereiken door middel van de programmering van kunst- en cultuurvoorstellingen en overige evenementen en de inbedding van het Openluchttheater binnen de Ommer samenleving. Na een lange aanloop met veel obstakels werd in april 2013 het startsein gegeven voor een grondige renovatie van het Bostheater. Met financiële bijdragen van Provincie Overijssel, Gemeente Ommen, Staatsbosbeheer en Recreatiecentrum Besthmenerberg is het verwaarloosde openluchttheater volledig opgeknapt zonder het karakter van het theater aan te tasten.

Het Openluchttheater heeft een capaciteit voor maximaal 3000 personen en beschikt over een zeer goede akoestiek. Daarmee behoort het tot een van de meest bijzondere openluchttheaters van Nederland.

 

 

Uw browser is sterk verouderd

Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Wij adviseren om deze te updaten. Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×