ANWB
Home » Het Vechtdal

Vechtdal Overijssel

 

Het Vechtdal in Overijssel, natuurlijk getypeerd door rivier De Vecht die zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap baant, is een prachtig gebied waarin vervlogen tijden bewaard zijn gebleven en waarin volop ruimte en rust beleefd wordt. Relatieve rust, want er is eigenlijk zoveel te doen. De boer is uw gastheer in dit gebied dat zich uitstekend leent voor een stevige wandeling of een heerlijke fietstocht met een picknickmand gevuld met streekproducten. Onderweg ontdekt u de vele schatten die dit prachtige gebied rijk is en beleeft u het échte landleven met diverse bijzondere landgoederen.

 

Het leven waarin alles heerlijk z’n gangetje gaat en waarin nog tijd is om te genieten. Genieten van de langzaam optrekkende nevel, van een gezellig kopje koffie onder de perenbomen of van de schitterende vergezichten, rondgrazende dieren en ravottende kinderen in de natuur. Het Vechtdal is ook de ideale uitvalsbasis voor wie op zoek is naar avontuur. Attractieparken, spannende GPS-tochten, mooie kanotochten en ontdekkingstochten in het bos…Avonturiers en natuurlijk ook kinderen vermaken zich prima in het Vechtdal.

Vechtdal Overijssel

 

Wandelgemeente van het jaar

 

Met Ommen als wandelgemeente van het jaar in 2013 en Hardenberg in 2014 als nummer twee, is het Vechtdal de perfecte uitvalsbasis voor een bijzondere wandelvakantie. Met 1300 kilometer aan netwerk in het gebied, de goed onderhouden paden en de grote diversiteit aan wandelmogelijkheden beleeft u een unieke wandelervaring in het Vechtdal Overijssel.

 

Vechtdalparels

 

Op weg naar de volgende locatie ontdekt u de meest bijzondere parels van het Vechtdal. Prachtige natuurgebieden, oud saksische boerderijen, melkveehouderijen, wijngaarden, een aardbeienboerderij en de mogelijkheid om mee te gaan op koesafari. Bekijk alle Vechtdalparels die u langs de verschillende routes tegen kunt komen.

 

 

Wandelroute door het prachtige Vechtdal plannen?

Uw browser is sterk verouderd

Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Wij adviseren om deze te updaten. Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×