ANWB
Home » Feestelijke opening Vechtdalhoppen

Feestelijke opening Vechtdalhoppen

Feestelijke opening Vechtdalhoppen

Bekijk afbeelding

Na maandenlange voorbereiding is het project Vechtdalhoppen donderdag dan eindelijk geopend. Jack van de Boon, eigenaar van de Koeksebelt, heeft het concept vorig jaar bedacht en de andere campings benaderd om gezamenlijk dit project op te zetten. De officiële opening vond plaats bij deelnemer camping De Koeksebelt aan de Vecht onderaan de unieke boomhutten. De openingshandeling werd verricht door Gedeputeerde Theo Rietkerk en burgemeester Marc-Jan Ahne van Ommen.

De heer Rietkerk sprak in zijn openingswoord grote complimenten uit voor dit initiatief dat volgens hem echt een bijzondere wandelbeleving is die zeker bij zal dragen aan het aantrekken van meer toeristen en recreanten naar Overijssel. Het sluit perfect aan op de visie van de provincie met betrekking tot het belang van samenwerking tussen ondernemers, innovatie en het bieden van de zogenaamde cross-overs; sector overschrijdende samenwerking en arrangementen. Met titels als Fietsprovincie van het jaar en ook de verschillende gemeenten die de Wandelgemeente van het jaar zijn geworden kan wel gezegd worden dat Overijssel een fiets- en wandelgebeid bij uitstek is. Vechtdalhoppen laat in eerste instantie wandelaars en later ook fietsers genieten van de veelzijdigheid van het gebied.

Volgens burgemeester Marc-Jan Ahne is Ommen geschikt voor een hopvakantie. “Uit beoordelingen blijkt dat de campings Europese top zijn. Het fietsnetwerk is goed en het wandelnetwerk is gekozen als het beste van Nederland. Alleen het waternetwerk moet beter.”

Uw browser is sterk verouderd

Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Wij adviseren om deze te updaten. Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×