ANWB
Home » Fietstocht en indrukwekkend overnachten

Fietstocht en indrukwekkend overnachten

Fietstocht en indrukwekkend overnachten

Bekijk afbeelding

Bent u telkens op zoek naar een fietstocht die fascineert? Bent u op zoek naar een fietstocht waarbij u echt opgaat in de natuur? En bent u op zoek naar een fietstocht waarbij alles voor u is geregeld? Dan is Vechtdalhoppen een echte aanrader voor u! Vechtdalhoppen is namelijk een concept waarbij het maken van een fietstocht voorop staan, maar waarbij het concept verdergaat dat de fietsroute zelf. Vechtdalhoppen is een fietstocht totaalconcept.

 

Fietstocht van camping naar camping

Vechtdalhoppen is een fietstocht concept dat door vier topcampings uit het adembenemende Overijsselse Vechtdal gezamenlijk op is gezet. De vier topcampings – standaard hoog gewaardeerd door gasten, keurmerken én organisaties – liggen allen in een prachtige natuurlijke omgeving, waarvan men hun gasten graag gebruik wil laten maken en waarmee men hun gasten in aanraking wil brengen tijdens een fietsvakantie. Deze gedachte heeft de campings op het idee gebracht om gezamenlijk een concept op te zetten, waarbij dagelijks een prachtige fietstocht centraal staat. Alle fietstochten liggen tussen de vier campings en verbinden de campings met elkaar. Dit is in wezen de kern van het concept. Met de fietsroutes van Vechtdalhoppen ‘hopt’ u namelijk van camping naar camping. Op die manier maakt u als het ware geen normale fietstocht, waarbij u begint en eindigt op hetzelfde adres, maar een trektocht langs diverse adressen, campings in dit geval. Zo kunt u het gebied zo snel mogelijk intensief leren kennen, zodat u niets van al het moois dat het Vechtdal te bieden heeft, hoeft te missen.

  • Koeksebelt
  • Beerze Bulten
  • Lemeler Esch
  • Kleine Wolf

Fietstocht met indrukwekkende overnachtingsmogelijkheden

Een fietstocht van Vechtdalhoppen is dus eigenlijk een soort trektocht, waarbij u meerdere dagen een prachtige fietstocht door het Vechtdal maakt. U kunt hierbij zelf bepalen van en naar welke camping u fietst en hoelang u op elke camping blijft. Bovendien kunt u ervoor kiezen om bestaande fietstochten te gebruiken, of om zelf een fietstocht te creëren met een handig routeprogramma. U fietst vervolgens van camping naar camping, om daar na de fietstocht te overnachten. Deze overnachtingen zouden slechts gezien kunnen worden als puur noodzakelijk, bijvoorbeeld om rust te pakken voor de volgende dag. In zo’n geval zou een eenvoudige accommodatie volstaan om uw nacht in door te brengen. Vechtdalhoppen combineert de fietstocht en de overnachting echter met elkaar. Men wil het adembenemende gevoel van de gemaakte fietstocht doortrekken en daarom een accommodatie aanbieden die het WOW-effect van de fietstocht versterkt. Om dit te realiseren, hebben de afzonderlijke deelnemende campings unieke overnachtingsmogelijkheden gecreëerd. Zo overnacht u op de ene camping in een heuse Boomhut, op een andere in een authentieke Hooiberg en op weer een andere camping in een Trek-In, een soort moderne trekkershut. In al deze bijzondere accommodaties kunt u op een heerlijke manier nagenieten van uw fietstocht en u opmaken voor een inspirerende volgende dag.

Fietstocht met bagageservice

Een fietstocht van meerdere dagen vraagt natuurlijk om een goede coördinatie. Bij Vechtdalhoppen is alles tot in puntjes geregeld. Het feit dat er zelfs professionele bagageservice geregeld is, zegt wat dat betreft misschien wel genoeg. Tijdens het Vechtdalhoppen wordt u bagage namelijk van camping naar camping vervoerd, zodat u tijdens uw fietstocht alleen maar hoeft te genieten en u bij aankomst op een volgende camping, direct over u spullen kunt beschikken.

Boek uw bijzondere fietstocht

Spreekt het unieke en inspirerende concept van een Vechtdalhoppen fietstocht u ook zo aan? Boek dan nu uw bijzondere fietstocht en natuurlijk uw unieke overnachtingen! Overigens is Vechtdalhoppen ook uitermate geschikt voor een fascinerende wandelvakantie!

Boek uw unieke fietstocht en overnachtingen online

Uw browser is sterk verouderd

Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Wij adviseren om deze te updaten. Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×